Ga terug

Stoofpot met chorizo en kabeljauw

Frisian Sea Kayaker

Ingredients
  

Bereiding:

  • ¼ Chorizo worst
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • rode peper naar behoefte
  • 1 blikje gepelde tomaten (200 gram)
  • 1 blikje linzen (200 gram)
  • 1 kabeljauw filet ( 125 gram)
  • peterselie

Instructions
 

  • Snij de chorizo in stukjes, snipper de ui, snij de rode peper fijn (zaadlijsten wel of niet verwijderen is altijd een eigen keuze) en snij de paprika in stukjes.
  •  Bak de chorizo kort uit en doe dan de ui en rode peper erbij.Bak dit een minuutje mee en doe er daarna de paprika bij.
  • Laat de linzen uitlekken en spoel ze af. Doe de linzen samen met de inhoud van het blikje tomaat bij de rest in de pan en breng dit aan de kook.
  • Snij de vis in een paar grove stukken en leg het in het mengsel. Stoof dit in een kleine tien minuten gaar.

Notes

Doe het bereide gerecht in kommen en bestrooi het eventueel met (fijngehakte) peterselie.